Noodtandarts Utrecht
Staalwijk is gespecialiseerd in
Implantologie & ENDODONTOLOGIE

Noodtandarts Utrecht

Bij Tandartspraktijk Staalwijk staat onze noodtandarts altijd voor u klaar in geval van nood. In onze praktijk zijn iedere werkdag tandartsen aanwezig die precies weten hoe ze om moeten gaan met noodgevallen. Ons hele team van tandartsen en endodontologen zijn zeer vakbekwaam en kunnen cliënten direct behandelen.

Wat is een spoedgeval?

Indien u last heeft van ondragelijke kiespijn moet u contact opnemen met de spoeddienst. Is er een tand uitgevallen? Het is van belang dat u dan zo spoedig mogelijk geholpen wordt, het liefst binnen 60 minuten. Ook bij een losse tand en nabloeding is directe zorg van een tandarts noodzakelijk. Het uitvallen van vullingen, kronen en bruggen zijn geen spoedgevallen en kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Avond en nacht tandarts

Onze praktijk is van maandag tot en met donderdag geopend van 08:00 – 21:00. Op vrijdag van 09:00 – 17:00. Voor spoedgevallen kunt u altijd bij ons terecht. Doet zich er een noodgeval voor buiten onze openingstijden? Bel dan naar 0900- 8 21 22 30. Het spoedteam zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

Hoe werkt het?

Bij een spoedgeval wordt u vaak door een andere tandarts dan uw eigen tandarts geholpen. De tandarts beperkt zich tot de noodzakelijke behandeling. Voor een vervolgbehandeling of andere voorzieningen kunt u bij uw eigen tandarts terecht. Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt uw eigen verzekeringspapieren mee te nemen en achteraf direct contant te betalen.

Vergoeding spoedgevallen

Bij verschrikkelijke pijn is het uiteraard prettig dat u gelijk geholpen wordt, houd er echter wel rekening mee dat dit ook hoge kosten met zich mee kan brengen. Wanneer worden de kosten van een spoedgeval vergoed? Bij een basisverzekering worden de kosten van een spoedgeval nooit gedenkt. Tenzij u in het buitenland bent en spoedeisende hulp nodig heeft. Met een aanvullende tandartsverzekering wordt een spoedeisende behandeling vergoed tot een bepaald maximum bedrag. De hoogte van het bedrag verschilt per verzekeraar.

Kindertandarts en angst

Volwassenen en kinderen kunnen angstig zijn voor de tandarts. Dit kan zijn ontstaan door eerdere vervelende ervaringen of verhalen van anderen. Wij hebben speciale aandacht voor mensen die angst hebben voor de tandarts. Onze tandartsen zijn erg kindvriendelijk en zijn speciaal opgeleid hoe ze het beste om kunnen gaan met kinderen. Het is zelfs mogelijk om onder hypnose te zorgen dat u geen angst ervaart. Noodtandarts nodig? Bel ons op ons speciale nummer. Ook om een controleafspraak te maken kunt u contact met ons opnemen.