Endodontoloog Utrecht bij Staalwijk
Staalwijk is gespecialiseerd in
Implantologie & ENDODONTOLOGIE

Endodontoloog Utrecht bij Staalwijk

Een endodontoloog is een tandarts die door een aanvullende 3-jarige opleiding is gespecialiseerd in het uitvoeren van (complexe) wortelkanaalbehandelingen. Zoekt u een goede endodontoloog in de omgeving van Utrecht? Maak kennis met Staalwijk Tandartspraktijk. Wij lichten graag toe wat endodontologie precies is en hoe een behandeling er ongeveer uitziet.

Endodontologie

Een tand of kies heeft één of meerdere (wortel)kanalen, een tandarts noemt dit de pulpa. Het is levend weefsel en bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. Ziekten zoals ontstekingen kunnen aan de pulpa ontstaan. Dit kan een probleem vormen voor de tand, kies of het kaakbot. Endodontologie omvat het stellen van de diagnose, het behandelen én voorkomen van deze ziekten. Het is een apart onderdeel binnen de tandheelkunde.

Hoe werkt een verwijzing?

Een doorverwijzing naar een endodontoloog gaat vaak via een tandarts. Wij beschikken binnen onze praktijk zelf al over een endodontoloog. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken. Het eerste consult neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag. We controleren uw gegevens, onderzoeken uw gebit en maken röntgenfoto’s. Op basis hiervan bespreken we diverse behandelmethoden met u. Vervolgens maken we een afspraak voor behandeling.

Duur behandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd onder de microscoop. Wij streven ernaar om een behandeling in één keer af te ronden. Dit duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur per tand of kies. Een kortere behandeltijd komt ook voor. Het is voor de levensduur van uw tand goed dat er direct na de wortelkanaalbehandeling een goede vulling wordt gemaakt. Is een kroon noodzakelijk, dan zal de tandarts dit op afspraak verder met u afhandelen. Wij stellen een verslag van de behandeling op die samen met de röntgenfoto’s inzichtelijk zijn voor de tandarts. Ongeveer een jaar na de behandeling wordt u opgeroepen voor controle. We kijken dan of de tand of kies helemaal vrij is van ontstekingen.

Napijn

Er kan na de behandeling napijn optreden. Dit duurt vaak niet lang en is te behandelen met gewone pijnstillers. Uiteraard ontvangt u ook schriftelijke informatie over de behandeling en nazorg. Hier staan telefoonnummers op waar wij op te bereiken zijn voor vragen, ook buiten praktijkuren.

Afspraak maken met onze endodontoloog in Utrecht

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen bij onze endodontoloog. We heten u van harte welkom in onze praktijk voor endodontologie. Heeft u vragen over een behandeling, kosten of onze werkwijze? Bel of mail ons gerust, we staan u graag te woord.