Mondhygiëne
Staalwijk is gespecialiseerd in
Implantologie & ENDODONTOLOGIE

Optimale mondhygiëne

Het gezond houden van uw gebit omvat meer dan iedere dag uw tanden poetsen en tweemaal per jaar een bezoek aan de tandarts. Een mond bevat miljarden bacteriën, dit is niet per se een probleem. Wel dient u uw mond goed te beschermen tegen bepaalde bacteriën omdat hierdoor tandplak kan ontstaan. Niet al het tandplak is goed te verwijderen, terwijl dit wel van belang is. Wordt dit niet regelmatig verwijderd dan kan dit leiden tot tandsteen en ontstekingen. Heeft u last van gevoelige tanden, bloedend tandvlees of gaatjes? Maak een afspraak met onze ervaren mondhygiënisten. Zij voeren gebitscontroles uit en geven advies op het gebied van mondhygiëne en mondverzorging.

Wanneer gaat u naar de mondhygiënist?

Bij de volgende klachten is het verstandig een afspraak te maken bij de mondhygiënist:

  • Gevoelig tandvlees
  • Als u last heeft van gaatjes
  • Verkleurde tanden
  • Tanden of kiezen die loszitten
  • Bloedend tandvlees tijdens het poetsen
  • Gevoelige tanden bij warmte en kou
  • Als u last van tandsteen heeft
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Rare smaak of slechte adem

Voorkom tandplak, parodontitis en gaatjes

Het voorkomen van tandproblemen is nog altijd het beste. Brengt u regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist dan kunnen we eventuele problemen op tijd signaleren. Wij adviseren twee keer per jaar een gecombineerde afspraak bij de tandarts en mondhygiënist in te plannen.

Verschil preventieassistent en mondhygiënist

Bij Staalwijk Tandartsen werken zowel preventieassistentes en mondhygiënisten. Wat is het verschil? Onze preventieassistentes geven voorlichting en advies over hoe gaatjes en tandvleesontstekingen te voorkomen zijn. Ook behandelen zij cliënten met eenvoudige tandproblemen. Tandvleesaandoeningen worden behandeld door onze mondhygiëniste. Werkzaamheden omvatten onder andere het polijsten van vullingen, schoonmaken van worteloppervlakken, vaststellen van gebitsafwijkingen en het uitvoeren van fluorbehandelingen.

Maak direct een afspraak

Tijdens een eerste ontmoeting voert de mondhygiënist een uitvoerig onderzoek uit om goed in kaart te brengen hoe het gesteld is met uw mondgezondheid. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Hierin staat welke behandelingen aan te raden zijn om uw mondgezondheid te verbeteren. Heeft u vragen over mondhygiëne of wilt u een afspraak maken bij onze mondhygiëniste? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

INSCHRIJVEN AFSPRAAK MAKEN