Parodontitis
Staalwijk is gespecialiseerd in
Implantologie & ENDODONTOLOGIE

Parodontitis

Wat is parodontitis? Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. De oorzaak van parodontitis zit in de tandplak, waarin vele soorten bacteriën huizen, die van persoon tot persoon een verschillende mate van ontstekingspotentie hebben. Vandaar dat de ene persoon meer last kan hebben van ontstekingen dan de andere persoon.Deze tandplak zit op de tanden, maar bevindt zich ook in de pocket. Door goed te poetsen kunt u zelf veel van de tandplak verwijderen, maar soms groeit de tandplak voort in de pocket in de richting van het kaakbot, langs de wortel(s).

Het tandvlees laat dan los van de tand of kies, waardoor nog meer ruimte ontstaat voor nieuwe plak om aan te groeien en zich verder een weg naar het kaakbot te banen. Als tandplak niet verwijderd wordt, verandert dit uiteindelijk in tandsteen.

Een parodontitis behandeling

Staalwijk Tandartsen helpt bij parodontitis. Een parodontitis behandeling zal een vergevorderde tandvleesontsteking verhelpen. Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt direct op. Wij helpen u graag aan een stralend witte glimlach. Parodontitis wordt soms laat opgemerkt. De ontsteking geeft zelden pijnklachten en komt hierdoor vaak in een laat stadium tot uiting. Enkele symptomen zijn: bloedend tandvlees bij tandpoetsen, slechte adem of terugtrekkend tandvlees. Parodontitis kan ervoor zorgen dat er kaakbot verloren gaat. Tanden en kiezen kunnen hierdoor verloren gaan. Voorkom problemen met de hulp van Staalwijk Tandartsen.

Aanmelden Staalwijk Tandartsen

Wanneer wij uw aanmeldingsformulier hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact op voor een eerste afspraak. De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking en een gebitscontrole. Samen met u bekijkt de tandarts uw tandheelkundige geschiedenis.

Het is belangrijk om klachten of wensen direct door te nemen, zodat het resultaat snel zichtbaar is. Onze werkwijze maakt het voor patiënten gemakkelijk om aan te melden voor onze tandartsenpraktijk. Onze glimlach is uniek en tegenwoordig een belangrijk uiterlijk visitekaartje. Staalwijk Tandartsen helpt graag om het gewenste resultaat te behalen: een gezonde lach op uw gezicht!

Interesse in de behandelingen van Staalwijk Tandartsen

Bent u geïnteresseerd geraakt in een behandeling parodontologie? Inschrijven en het maken van een afspraak doet u bij Staalwijk Tandartsen altijd gemakkelijk online!

INSCHRIJVEN AFSPRAAK MAKEN